skip to Main Content

Goededoelengids Alkmaar 2022.

Lokale goede doelen, uw steun waard!

Alkmaar bloeit! Duizenden vrijwilligers zetten zich miljoenen uren per jaar in om de stad en de dorpskernen leuker, socialer, gezelliger en mooier te maken.

Uit CBS onderzoek (2017) blijkt dat 48,6% van de Alkmaarders boven de 15 jaar aan vrijwilligerswerk doen. Daarbij gaat het om gemiddeld 4,5 uur per week per persoon.

Getaxeerd wordt dat enkele tienduizenden mensen van 15 jaar en ouder zich vrijwillig inzet. Dit doen zij in de vele honderden maatschappelijke organisaties en initiatieven die de gemeente Alkmaar rijk is.

Buurt & wijk, natuur & milieu, kunst & cultuur, sociale & maatschappelijke organisaties zetten zich in voor u, uw ouders, kinderen, familie, buren en vrienden. Zij kunnen dit niet alleen. Uw hulp en ondersteuning is van harte welkom.

Op deze site vindt u een exclusieve selectie van organisaties die uw waardering en steun verdienen. De goede doelen voldoen aan (strenge) criteria van betrouwbaarheid, doelmatigheid, lokale betrokkenheid, continuïteit en (sociale) duurzaamheid.

Deze Goede Doelen Gids wordt ook in schriftelijke vorm uitgegeven, onder andere met medewerking van de hiernaast genoemde partners. 

Het eerste exemplaar van de gids, een full color boekje, hopen we op 20 januari 2021 te kunnen aanbieden aan de burgemeester van Alkmaar. De deadline voor inschrijving voor de gedrukte versie in inmiddels verstreken.

Volg deze link om naar de website te gaan: https://alkmaar.lokalegoededoelengids.nl/

Back To Top